Terramater Vineyard Reserve Sauvignon Blanc

10,29

2021, Maipo
100% Sauvignon Blanc
UK Sommelier Wine Awards : Brons

Beschrijving

De wijngaarden van Terramater liggen verspreid over drie verschillende valleien, Maipo, Curico en Maule valley. De Vineyard Reserve reeks bestaat uit wijnen met een grote nadruk op het fruit, licht ondersteund door wat hout. Sauvignon Blanc is de uitzondering want rijpt niet op hout.

De druiven voor de Vineyard Reserve Sauvignon Blanc komen van Isla de Maipo. Gecontroleerde irrigatie, lage rendementen en een doordacht bewerken van de wijngaarden zorgen voor een traag rijpingsproces van de druiven wat leidt tot frisse wijnen. Een koele lente en zomer zorgen voor ideale omstandigheden om wijnen te bekomen met een uitgesproken aromatisch karakter en een goed evenwicht tussen suikers en zuren.

De druiven worden handmatig geoogst in de vroege ochtend omwille van de koelte. Na ontrossen worden ze zacht geperst bij een temperatuur van 8°C. Gisting gebeurt in temperatuursgecontroleerde roestvrijstalen tanks bij 14 tot 16°C. Daarna blijft de wijn op de droesem gedurende 2 maanden om extra concentratie en complexiteit te bekomen. Daarna wordt de wijn gefilterd (membraan van 45 micron), koud gestabiliseerd en gaat hij op fles. Helder geel met een groene schijn. Typische grassige aroma’s mooi versmolten met toetsen van passievrucht. Goede structuur, florale aanzet gevolgd door een levendige en verfrissende zuurtegraad. Lange frisse afdronk. Bewaren 2 tot 3 jaar.

Bijkomende informatie

Wijnsoort

Witte wijn

Land

Chili

Regio

Maipo

Druivenras

Sauvignon Blanc

Wijn & spijs

Apéritief, Vis en schaaldieren

Karakter

Droog

Wijnjaar

2019

Wijnhuis

Terramater

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Terramater Vineyard Reserve Sauvignon Blanc” te beoordelen

Je e-mailadres zal niet getoond worden.