Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs

Beschrijving

CLASSIFICATIE
Wijn van oorsprong uit de Champagne streek, Frankrijk.

REGIO
Taittinger is een van de weinige familiebedrijven in de Champagne, geleid door Pierre Emmanuel Taittinger. Aan de basis van de kwaliteit van de Champagnes van Taittinger staan de 289 hectare eigen wijngaarden op de beste locaties. Vlaggenschip is de Cuvée Prestige ‘Comtes de Champagne’

DRUIVENSOORT
100 % Chardonnay.

BODEM
Varieert van klei en leembodem tot argilo-kalkbodems. Grondige bodemstudies bepalen de keuze van de geplante wijnstokken. Het weer in Reims os zoals op veel plaatsen in Noord-Frankrijk. In de herfst en lente is er kans op flink wat neerslag, dit wordt echter ruimschoots goed gemaakt door de zonuren in de zomer die onder andere zorgen voor de heerlijke smaak.

KLIMAAT
Het weer in Reims os zoals op veel plaatsen in Noord-Frankrijk. In de herfst en lente is er kans op flink wat neerslag, dit wordt echter ruimschoots goed gemaakt door de zonuren in de zomer die onder andere zorgen voor de heerlijke smaak.

WIJNCULTUUR
De Comtes de Champagne uit dat bijzondere jaar wordt dus nu gereleased. Elegantie en finesse van perfecte druiven uit de Côte des Blancs (Avize, Chouilly, Cramant, Mesnil-sur-Oger, Oger) markeren het unieke karakter van 100% chardonnay, waarvan 5% gedurende vier maanden in nieuwe eiken vaten heeft gerijpt.

KLEUR
Heldere en goudgele kleur.

NEUS
Een expressieve neus met tal van aroma’s.

SMAAK
De smaak is levendig, fris, verfijnd maar intens waarin de aroma’s en geuren goed tot ontwikkeling komen.

GASTRONOMIE
Deze champagne is een verrukkelijk aperitief, maar het is ook een goede begeleider van alle soorten voorgerechten, vis , schaal- en schelpdieren en witvlees-gerechten, alsmede diverse kaassoorten.

BEWAARPOTENTIEEL
Tot 10 jaar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs” te beoordelen

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

SKU: WF0081 Categorieën: ,