Taittinger Brut Réserve Champagne

Assemblage van Chardonnay, Pinot Meunier en Pinot Noir.

Beschrijving

CLASSIFICATIE
Wijn van oorsprong uit de Champagne streek, Frankrijk.

REGIO
Taittinger is een van de weinige familiebedrijven in de Champagne, geleid door Pierre Emmanuel Taittinger. Aan de basis van de kwaliteit van de Champagnes van Taittinger staan de 289 hectare eigen wijngaarden op de beste locaties.

DRUIVENSOORT
Assemblage van Chardonnay, Pinot Meunier en Pinot Noir.

BODEM
Varieert van klei en leembodem tot argilo-kalkbodems. Grondige bodemstudies bepalen de keuze van de geplante wijnstokken.

KLIMAAT
Varieert van klei en leembodem tot argilo-kalkbodems. Grondige bodemstudies bepalen de keuze van de geplante wijnstokken. Het weer in Reims os zoals op veel plaatsne in Noord-Frankrijk. In de herfst en lente is er kans op flink wat neerslag, dit wordt echter ruimschoots goed gemaakt door de zonuren in de zomer die onder andere zorgen voor de heerlijke smaak.

VINIFICATIE
De druiven komen van 35 crus van verschillende wijngaarden. Door de hoge dosis Chardonnay en de rijping van minimum 3 jaar is de aromatische maturiteit groot. De Taittinger Brut Réserve wordt minimaal 3 jaar in de kelders gelagerd, waardoor hij rijper en completer wordt .

WIJNCULTUUR
De druiven komen van 35 crus van verschillende wijngaarden. Door de hoge dosis Chardonnay en de rijping van minimum 3 jaar is de aromatische maturiteit groot. Taittinger Brut Réserve is een evenwichtige champagne met een constante kwaliteit die wereldwijd wordt gesmaakt.

KLEUR
Helderen goudgele kleur.

NEUS
De expressieve neus is fruitig en luchtig. Aroma’s van perzik, witte bloemen en vanillestokjes

SMAAK
De smaak is levendig en fris, waarin de aroma’s en geuren van vers fruit en honing goed tot ontwikkeling komen.

GASTRONOMIE
Deze champagne is een verrukkelijk aperitief, maar het is ook een goede begeleider van alle soorten voorgerechten, vis , schaal- en schelpdieren en witvlees-gerechten, alsmede diverse kaassoorten.

BEWAARPOTENTIEEL
Tot 7 jaar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Taittinger Brut Réserve Champagne” te beoordelen

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

SKU: WF0082 Categorieën: ,