Chateau d’Esclans Whispering Angel Rosé

Assemblage van Grenache, Cinsault en Syrah. Door Wine Enthusiast verkozen tot ‘The European Winery of The Year 2014’.

 

Beschrijving

CLASSIFICATIE
Wijn van oorsprong La Motte-en-Provence , Frankrijk.

REGIO
Sacha Lichine streek in 2006 neer in La Motte-en-Provence en kocht van een Zweedse familie de Château d’Esclans. Sacha is de zoon van de wereldberoemde wijnmaker en schrijver Alexis Lichine.

DRUIVENSOORT
Assemblage van Grenache, Cinsault en Syrah.

BODEM
De wijngaarden van Chateau d’Esclans zijn zeer gunstig gelegen op een zuid-westelijke ligging op een  klei-achtige en kalkrijke bodem.

KLIMAAT
Het zuiden van de Provence heeft een medoterraan klimaat. Milde winters worden opgevolgd door zeer warme zomers met weinig neerslag. Met het aantal zonne-uren per jaar dat kan oplopen tot 3000, is dat het dubbele dat nodig is voor enige wijnbouw.

VINIFICATIE
Het klinkt wellicht arrogant maar hij had als doel om de beste rosé van de wereld maken welke kan wedijveren met de top Montrachets  Om deze ambitie waar te maken liet hij de vinificatie over aan Patrick Léon die 23 jaar lang de wijnmaker was van Mouton Rothschild. De Garrus wordt uitsluitend gemaakt van 80 jaar oude Grenache en Rolle stokken. De druiven worden eerst geproefd, dan ‘s ochtends zeer vroeg met de hand geplukt (zodat je geen spontane gisting krijgt als gevolg van de warmte) en tot drie keer toe op kwaliteit gesorteerd. Maceratie tussen 10 °c en 12 °c waardoor een maximum aan fruit is verkregen en bovendien een selectie uit puur ‘free-run’ sap voor de persing. Een volledige en acht maanden durende Bourgondische Batonnage op 600 liter eikenhouten vaten welke volledig temperatuur is gecontroleerd tussen 12°c en 16°c vindt dat plaats.

WIJNCULTUUR
Het beslaat 44 hectare wijnstokken van verschillende rassen met een gemiddelde leeftijd van tachtig jaar. Met behulp van het advies en de kennis van Patrick Léon (ex-Château Mouton Rothschild) en internationaal consulent Michel Rolland wordt een reeks van vijf soorten rosé- en een rode wijn geproduceerd.

KLEUR
De Whispering Angel heeft de typische licht grijs-roze kleur die een provence rose typeert.

NEUS
De rosé heeft een aromatisch bouquet, uitblinkend in mineraliteit en elegantie.

SMAAK
Intense smaak met aroma’s van abrikozen, rode bessen en aardbeien. Elegant, breed en rijk met een mooie frisheid en lichte kruidigheid.

GASTRONOMIE
Ideaal als aperitief maar smaakt ook heerlijk bij gerechten uit de oriëntaalse keuken, witte vissoorten en bouillabaisse. Koel serveren.

BEWAARPOTENTIEEL
Tot 6 jaar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateau d’Esclans Whispering Angel Rosé” te beoordelen

Je e-mailadres zal niet getoond worden.